Skip to content

Weer in vorm komen na de feestdagen

disponibilité

Weer in vorm komen na de feestdagen
21.01.2022

De eindejaarsfeesten zijn al ver weg in onze gedachten. Maar ons lichaam herstelt niet gemakkelijk! Eerst was er Kerstmis, de familie, de boom, de cadeautjes, de kinderen, en alle opwinding die daaruit voortvloeit... maar ook Oudejaarsavond, foie gras, zalm, oesters, de Yule log, chocolade, champagne, wijn... En om ons af te sluiten is het seizoen van de "galette des rois" nu geopend! Dus om de excessen te compenseren en 2022 met energie aan te vallen, gaat er niets boven een kleine detox. Hier onthullen we 5 heel eenvoudige en toegankelijke tips om je na de feestdagen weer op de rails te krijgen.

Goed slapen: de basis van een goed herstel!

Zware maaltijden, korte nachten... Vermoeidheid, een van de kwalen van de moderne samenleving, wordt nog verergerd tijdens de feestdagen. Het is geen geheim, slaap is de beste remedie voor herstel; 's nachts herstelt het lichaam zich, verdedigt het zich tegen infecties, produceert het hormonen, regenereert de huid, enz. Dus het eerste goede voornemen: profiteer van de winter om vroeg naar bed te gaan! Het liefst voor 23.00 uur. De uren van slaap voor middernacht zijn het meest herstellend. Eet 's avonds een lichte maaltijd om de spijsvertering te bevorderen, en vermijd alcohol en cafeïne na 17.00 uur. Zet de schermen zo'n 20 tot 30 minuten voor het slapengaan uit, ontspan in bed met een goed boek, en kies voor een kamillethee. Het kalmerende effect helpt u te ontspannen en beter te slapen. Uitslapen is geen vriend van je: je loopt het risico je biologische ritme te verstoren en je nog vermoeider te maken.

Je lichaam bestaat voor 60% uit water... Hydrateer na de feestdagen!

Dit zal je lichaam helpen om het voedsel dat je hebt gegeten te laten circuleren. Water helpt ook om afval te verwijderen en vergemakkelijkt de doorvoer. Drink uw glas water toch ten minste 20 minuten na de maaltijd om de spijsverteringsenzymen niet te verdunnen. s Morgens citroensap drinken met warm water is ook zeer effectief. Het zal helpen om vetophopingen te verbranden en maagproblemen te voorkomen. Het zal ook de snelheid van de spijsvertering versnellen. Ten slotte kunt u uw lichaam helpen gehydrateerd te blijven door waterrijke wintervoeding te eten. Soepen, bouillons, vers fruit en groenten (avocado, rode biet, wortel, champignons, andijvie, venkel, pastinaak, zoete aardappel): de must voor een goed herstel na de feestdagen!

Ga sporten of maak een wandeling in de frisse lucht

Lichaamsbeweging is een goede manier om de spijsvertering te stimuleren en de bloedsuikerspiegel te verlagen. Maak je geen zorgen, je hoeft ook geen marathon te lopen; doe gewoon 30 minuten intensief wandelen per dag, of zelfs een uur voor de meer gewaagden. Dit is een gegarandeerd "niet-gewelddadige" sport, maar het is zeer effectief in het herstellen van het contact met je lichaam.

Vezels bij het ontbijt bevorderen een gezonde stoelgang

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels zullen het voor uw lichaam gemakkelijker maken om de excessen van oudejaarsavond te elimineren. Vezels helpen bij het reguleren van de stoelgang en beschermen tegen constipatie. Kies tarwezemelen, havermout en alle voedingsmiddelen op basis van volkorenmeel. Eet ook vezelrijke hele vruchten zoals citrusvruchten.

Zorg goed voor jezelf!

In de winter verberg je je lichaam onder knusse truien, maar dat is geen reden om het te verwaarlozen! Neem ontgiftende baden met essentiële oliën van grapefruit, rozemarijn, citroen of cipres. En waarom trakteert u uzelf niet op een ontspannende massage? Het zal je niet alleen een goed gevoel geven, maar het zal je ook van je kerstoverschotten afhelpen. Na de feestdagen heeft ook uw teint aandacht nodig. Op het programma: een "zelfgemaakte" reiniging door uw gezicht boven een pan kokend water te leggen om kleine onzuiverheden en mee-eters te verwijderen; een scrub om de huidtextuur glad te strijken en met een ijsblokje over uw gezicht te gaan om uw wangen roze te kleuren en uw poriën te vernauwen; uw make-up een paar dagen lichter te maken, gewoon voor het plezier van de kou op uw blote huid te voelen; aarzel ten slotte niet twee verschillende maskers aan te brengen: een zuiverend masker op de T-zone, die vooral te lijden heeft onder de overdaad van de feestdagen door meer talg te produceren, en een hydraterend masker om de wangen voller te maken.

Wat is jouw herstelroutine na een feestje?

Volg ons op social media

Site mapWettelijke bepalingen🍪-beheer
Copyright © Camping du Val de Bonnal • All rights reserved