Skip to content

Goede voornemens van 2021: zin in plogging?

disponibilité

Goede voornemens van 2021: zin in plogging?
19.01.2021

Do you know plogging ? Nee? Dat is niet verwonderlijk. De term komt rechtstreeks uit Zweden en staat eigenlijk voor een heel eenvoudig concept: sporten terwijl je voor het klimaat instaat. We leggen alles uit over deze uiterst eenvoudige maar hypergroene daad van burgerschap!

Waar komt de plogging vandaan?

De term plogging is een samentrekking van het woord jogging en het werkwoord plocka upp, wat in het Zweeds "oppakken" betekent. Zoals u zult hebben begrepen, is het concept al joggend afval op te rapen. Het kost geen extra tijd, het laat de spieren nog harder werken en het laat een schoon pad achter je, niet slecht, toch?

Ook zin om plogging ui te testen? Zo doe je het!

Het kan niet eenvoudiger. De plogging ligt binnen ieders bereik: je hoeft geen geweldige atleet te zijn om het te doen! Deze sport kan overal en altijd worden beoefend. Je hoeft niet in een grote stad te wonen: metropool of klein dorp, het enige wat telt is wilskracht.

En hoe doen we dat dan? Alles wat je nodig hebt, is een comfortabele sportkleding, een stevig paar sneakers en een grote fles water. Dat is voor het sportgedeelte. Voor het groene gedeelte heb je meerdere vuilniszakken, wegwerphandschoenen en vooral een flesje antibacteriële gel nodig.

Het enige wat we nu moeten doen is aan de slag gaan. Als je gewend bent om te lopen, kost de plogging geen extra moeite om je te motiveren. Als dat niet het geval is, doe het dan met maten, dan wordt de motivatie vertienvoudigd! Het is ook mogelijk om in een groep te lopen. In de grote Europese steden organiseren milieubeschermingsverenigingen plogging-sessies. En als er nog geen groep in je dorp is, wees dan de leider en neem de leiding!

Voordelen voor de planeet, maar niet alleen dat!

De plogging is niet alleen goed voor Moeder Natuur, het is ook uitstekend voor je gezondheid. Of het nu gaat om een run, een nordic walk of een dagelijkse wandeling, het lichaam werkt, het hart wordt gestimuleerd en de spieren worden geactiveerd. Ideaal voor het verbeteren van de bloedcirculatie en het vergeten van rugpijn, plogging is eigenlijk goed voor alles.

Aan de andere kant, wees voorzichtig en voer de juiste handelingen uit. Je trekt je buikspieren samen als je je buigt, je buigt je benen, je mag geen ronde rug hebben en je kunt zelfs plezier hebben met het wegen van de vuilniszakken, zoals gewichtheffen om je armen te versterken. Het is je fysiotherapeut die je bravo zal zeggen!

Kortom, plogging is goed voor je geest, goed voor het lichaam en goed voor de planeet! Dus kunnen we het maar beter doen! 

Volg ons op social media

Site mapWettelijke bepalingenCookies
Copyright © Camping du Val de Bonnal • All rights reserved