Skip to content

Geen vakantie voor recycling!

disponibilité

Geen vakantie voor recycling!
02.05.2022

In Val de Bonnal, laten we het milieu beschermen

Het Val de Bonnal, genesteld in het hart van de Ognon-vallei, werd meer dan 40 jaar geleden opgericht in het hart van het platteland van Franc-Comtoise. Een natuurgebied dat nog gevrijwaard is van massatoerisme. Wat onze kampeerders gelukkig maakt, is vooral de familiale sfeer die er heerst, de rust en de natuur zo ver het oog reikt. De camping is gelegen op een uitzonderlijk domein van 150 hectare water en groen. Tijdens uw verblijf kunt u genieten van een natuurlijke duik in het water van het meer, u laten wiegen door het ruisen van de rivier, en bovenal groene vitamine tanken.

Zoals u ziet, is het milieu de grondstof van onze onderneming. Daarom hechten wij er bijzonder veel belang aan. Bovendien maakt ecologie deel uit van het eigenlijke DNA van kamperen; het is van nature een ecologische vakantiewijze, aangezien we onze tent opzetten en weer afbreken, zonder enig spoor na te laten.

Uit respect voor het milieu heeft Val de Bonnal aan zijn klanten een selectieve sorteerzone ter beschikking gesteld aan de ingang van de camping. Of u nu in een huuraccommodatie of op een kampeerplaats verblijft, sorteer uw afval per categorie! Het is belangrijk dat u de juiste vuilnisbakken voor uw afval gebruikt, zodat iedereen van een schone en milieuvriendelijke vakantie kan genieten. Vakantie, ja, maar niet voor recycling!

Hoe sorteer je?

Hier is een kleine herinnering over het gebruik van de verschillende sorteerbakken. Er staan u drie soorten vuilnisbakken ter beschikking:

  • De vuilnisbak voor huishoudelijk afval:

Dit is de traditionele vuilnisbak voor niet-recycleerbaar huishoudelijk afval, zoals organisch afval (etensresten), absorbentia (tissues, papieren handdoekjes, luiers...) en ander gemengd afval. Dit afval moet in zwarte vuilniszakken worden verzameld voordat het in de vuilnisbakken wordt gegooid.

  • De bak voor recycleerbaar afval:

Deze bak bevat, in bulk zonder vuilniszak, alle recycleerbare verpakkingen: plastic flessen en potten, plastic zakken en folies, dienbladen en kartonnen dozen, voedselkartons, metalen en stalen containers, alsook papier, kranten, tijdschriften en folders. Al deze verpakkingen moeten worden leeggemaakt zonder te worden gewassen. Als u grote kartons  hebt die u wilt weggooien, zouden wij het op prijs stellen als u ze bij de receptie afgeeft; wij zullen ze dan in de daarvoor bestemde vuilnisbak in de werkplaats van de camping deponeren.

  • De glasbak:

In deze bak kunt u glazen flessen, bokalen en potten zonder dop of deksel doen. 

Tip: Waarom gaat u niet met uw kinderen mee naar de sorteerruimte? Zo kunnen fouten worden vermeden en kunnen zij bewust worden gemaakt van hun verantwoordelijkheden en van het afvalbeheer!

En om verder te gaan?

Als sommige mensen verder willen gaan in deze ecologische benadering, is dat mogelijk! Want zelfs op vakantie kun je iets voor de planeet doen. Hier zijn 5 eenvoudige eco-gestes om toe te passen voor een zero waste en milieuvriendelijke vakantie:

  • De eerste milieuvriendelijke gewoonte die je deze zomer kunt aannemen is heel eenvoudig: neem je waterfles overal mee naartoe! Dit zal uw plasticverbruik drastisch beperken, terwijl u uw portemonnee een plezier doet! Overal op de camping zijn waterpunten, en het water is natuurlijk drinkbaar.
  • In plaats van ontelbare plastic tassen te kopen wanneer u boodschappen gaat doen, kunt u beter een draagtas gebruiken: die is mooi en milieuvriendelijk! Als u uw eigen tas vergeten bent, kunt u de campingtas bij de kruidenier kopen. En als u in een huuraccommodatie verblijft, ontvangt u een tas van Val de Bonnal als welkomstpakket.
  • Gebruik milieuvriendelijke zonnecrème. Wist je dat 25% van je zonnecrème verdund is in water? Conventionele crèmes bevatten veel chemische en schadelijke producten, die de mariene fauna en flora vervuilen en het ecosysteem vernietigen. Door te kiezen voor natuurlijke bescherming, kunt u de oceanen en uw gezondheid beschermen. En zelfs als de camping niet aan zee ligt, komt hij toch van pas voor uw volgende vakantie!
  • Kies voor niet-vervuilende activiteiten. In Val de Bonnal kunt u fietsen over een 28 km lange groene weg, kanoën op de rivier of stand-up paddelen op het meer. Zo kunt u het rustiger aan doen en plaatsen ontdekken die u met de auto niet had kunnen zien, zonder een vleugje CO2 uit te stoten!
  • Overweeg het gebruik van de airconditioning in de auto te beperken. Het verbruikt veel energie, en een te groot temperatuurverschil tussen binnen en buiten is slecht voor de gezondheid. Als u het echt nodig vindt de airconditioning te gebruiken, start hem dan langzaam op en probeer het temperatuurverschil tussen binnen en buiten op 5° te houden; zo voorkomt u een thermische schok en is de lucht binnen een paar minuten koel. Als u geparkeerd staat, denk er dan aan uw voorruit te beschermen met een zonnescherm.

Het Val de Bonnal team dankt u hartelijk voor uw inzet, en blijft uiteraard beschikbaar om uw vragen te beantwoorden! Als u twijfelt over het sorteren van afval, aarzel dan niet om advies te vragen bij de receptie.

Volg ons op social media

Site mapWettelijke bepalingen🍪-beheer
Copyright © Camping du Val de Bonnal • All rights reserved