Skip to content

DIY – een tipi voor de kinderen

disponibilité

DIY – een tipi voor de kinderen
30.09.2020

DIY – een tipi voor de kinderen 

Laten we eerlijk zijn: met de kinderen die weer naar school gaan, de back to office en het einde van de zomer die nabij is, is het niet verwonderlijk dat we ons een beetje down voelen. Maar geen paniek beste natuur-en campingliefhebbers, wij geven jullie DE oplossing om de vakantie wat te verlengen!

Om de september-blues te vermijden, stellen wij voor om de camping mee naar huis te brengen en om een tipi voor de kinderen te bouwen! Een tipi is een leuke plaats waar kinderen zich kunnen verstoppen, stopen en dromen. En het is niet alleen prettig voor de kinderen, maar het brengt ook een trendy bohemien stijl aan uw interieur. 

Aarzel ook niet om oude materialen te hergebruiken bij het maken van uw tipi! Maak een leuke en milieuvriendelijke tutorial, door bijvoorbeeld oude doeken of lakens te hergebruiken om het dak van uw tipi te bouwen. Het is een gewoonte die ook goed is voor onze planeet.

Benodigdheden: 

  • 4 stokken van 2 meter
  • ±1 meter koord 
  • 4 meter stof ; kies een stof van stevige kwaliteit, in katoen of in linnen, om te vermijden dat het zou scheuren wanneer uw kinderen in de tipi spelen

Stap 1: knip het stof

Begin met 4 driehoeken in uw stof te knippen, hieronder vind je de afmetingen (schema 1). Knip vervolgens een opening van 90 cm in het midden van een van de driehoeken, die als ingang van de tipi zal dienen (schema 2). 

Stap 2: De 4 zijkanten assembleren 

Maak een Engelse naad: neem 2 driehoeken en naai de verkeerde kant tegen de verkeerde kant, en de zijkanten tegen elkaar. Assembleer ze vervolgens plaats tegen punt en naai de de hele lengt tot 5 cm van de eerste naad.
Zo heb je net de tunnel voor de eerste stok genaaid.
Doe nu hetzelfde voor de 3 andere kanten.
Maak ook een kleine zoom voor de ingang.

Stap 3: De structuur 

Plaats de stokken in de tunnels.
Maak een gaatje in het bovenste deel van de stokken en trek er het koord door zodat je de stokken een elkaar kan vastbinden om de structuur te verstevigen.

Stap 4: de versiering

Vergeet niet om je tipi te versieren: je kan er lichtjes hangen, dromenvangers, oude halskettingen, enz. Ook leuk zijn tapijten, dekentjes en kussens om een gezellig hoekje in de tipi in te richten. En dan is het nu tijd om te genieten! 

Galerie photos

Volg ons op social media

Site mapWettelijke bepalingenCookies
Copyright © Camping du Val de Bonnal • All rights reserved