Skip to content

DIY - de Halloween pompoen

disponibilité

DIY - de Halloween pompoen
29.10.2021

Voor een geslaagd Halloweenfeest, mag je de pompoen niet vergeten! Deze herfstgroente is een waar embleem en valt op 31 oktober 's avonds elk huis binnen. Een activiteit waar het hele gezin bij betrokken is. Hier zijn de stappen om van je pompoen een succes te maken:

1. Kies een mooie Halloween pompoen

Verwar pompoenen niet met pompoenen. De echte pompoen is fel oranje, rond en weegt gewoonlijk 5 kilo met een groene steel.

2. De bovenkant van de pompoen afsnijden

Deze moeilijke stap is voorbehouden aan volwassenen, om te voorkomen dat de kleine "monsters" zichzelf snijden. Snij de bovenkant van de pompoen af (waar het groene steeltje zit) om een kleine hoed te maken. Deze hoed kan aan het eind van de activiteit weer op de pompoen worden gezet.

3. Graaf de pompoen uit om hem leeg te maken

Het vruchtvlees uit de pompoen halen is geen gemakkelijke taak. Gebruik een ijsschep of een grote lepel. Schraap de binnenkant van de pompoen alsof het een ijslepel is.

4. Teken het gezicht van de pompoen

Hier is een opdracht voor de kinderen! Teken een "monster" gezicht op de pompoen met een stift. Het is het beste om een marker op waterbasis te gebruiken, zodat je de lijnen gemakkelijk kunt uitwissen als je de uitsnede niet precies volgt. Maak rechte, geometrische vormen. Driehoeken, bliksemschichten, het zal makkelijker zijn om de pompoen uit te snijden!

5. Snij het gezicht van de pompoen uit

Het snijden is de meest delicate stap, ook voor volwassenen, aangezien de schil van de pompoen zeer moeilijk te doorboren is. Volg met een scherp mes de lijnen die met stift zijn getekend. Begin met de ogen, de neus en dan de mond.

6. Voeg de kaars toe

Nu hoef je alleen nog maar een kaars in je pompoen te steken. Kies een grote kaars, zodat hij elke avond helder brandt tijdens Halloween.

7. Gebruik restjes pompoen

Bewaar het pompoenvlees om er een goede puree van te maken of een heerlijke Halloweensoep. Je kunt de pompoenpitten ook gebruiken om geroosterde pitten te maken. Het is heel eenvoudig te maken: doe je zaden in een kom en voeg de kruiden van je keuze toe (paprika, Provençaalse kruiden, peper van Espelette), fleur de sel en een lepel olijfolie. Meng en giet op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats in de oven voor ongeveer 15 minuten. Dit is een gezonde en originele snack voor bij het aperitief!

Galerie photos

Volg ons op social media

Site mapWettelijke bepalingenCookies
Copyright © Camping du Val de Bonnal • All rights reserved