Skip to content

De voordelen van de natuur

disponibilité

De voordelen van de natuur
08.05.2020

Neemt u vitamine G? 

Nee? Jammer, want het is goed voor de fysieke en mentale gezondheid, voor de planeet én voor de toekomstige generaties. Wist u trouwens dat u het elke dag gratis krijgt. Vitamine G, dé onmisbare vitamine!

Vitamine G, of "Vitamine G(roen)",

is de naam die de wetenschappers gebruiken als ze over de voordelen van contact met de natuur spreken. De term verwijst naar de essentiële rol van de planten, bomen en bloemen die ons omringen. Het is inderdaad zo dat planten worden gebruikt om ons te genezen, maar hun impact is veel groter dan we ons voorstellen: hun loutere aanwezigheid kan ons helpen gezonder te worden. Kijk maar eens naar de helblauwe lucht of naar de frisse groene kleur van de natuur, en uw stress verdwijnt in een oogknip! 

Waarom zouden we elke dag moeten beginnen met wat vitamine G te nemen? 

Volgens verschillende studies is tijd doorbrengen in de natuur goed voor de bloeddruk en de hartslag. Het zou ook helpen om depressies te bestrijden, stress en hoofdpijn te verminderen en de concentratie te verbeteren.

Gaan we samen de natuur in?

De versnellende verstedelijking en ons hectisch leven doen ons soms vergeten dat eenvoudige activiteiten in de natuur ons gewoonweg goed doen. Vooral tuinieren, wandelingen in het bos, in de bergen, aan de oevers van een rivier... zijn ideaal voor onze mentale en lichamelijke gezondheid. Als u niet rechtstreeks in een groene buurt woont, is er nog een laatste mogelijkheid: breng de natuur naar het kantoor en bij uw thuis. De aanwezigheid van groene planten in een kantoor zou voor minder en minder lange ziekteverloven zorgen. En voor de vakantie kiest u natuurlijk voor natuurbestemmingen en traditionele accommodaties zoals de camping, waardoor u de drukte van de stad snel zult vergeten! 

Volg ons op social media

Site mapWettelijke bepalingenCookies
Copyright © Camping du Val de Bonnal • All rights reserved